Ейбар загуби домакинството си на Барселона в двубоя между двата състава от 24-ия кръг на испанското футболно първенство. Мачът на стадион "Ипуруа" завърши при резултат 0:2.

Първото попадение в срещата реализира Луис Суарес, разписал се през откриващата част от сблъсъка. Точен за 0:2 малко преди последния сигнал пък беше Жорди Алба.

Каталунците продължават да пишат история, като вече 31 поредни мача нямат допусната загуба в Ла Лига, спечелвайки 26 от тях.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Ейбар - Барселона 0:2!
на живо

Ейбар - Барселона 0:2!

Каталунците продължават да пишат история

Първото полувреме съвсем не протече според очакванията на феновете на Барселона. Домакините се настаниха в половината на каталунците непосредствено след началния сигнал и не показаха, че имат каквото и да било намерение да отстъпват инициативата на именития си опонент.

Атаките на тима се редуваха една след друга, като безспорно най-деен на терена беше Ореяна. Той не се притесняваше да стреля както от средна, така и от доста далечна дистанция, като винаги представляваше заплаха за съперника.

Снимка 340873

Източник: GettyImages

Защитата на Барса беше на ниво, като успяваше да спира по ефективен начин набезите на домакините. Сред най-полезните в тима на "блаугранас", в това отношение, бе Самуел Умтити. Мощният състезател на гостите бе непреодолима преграда пред съперниковите бързоноги футболисти и не позволяваше топката да премине покрай него.

В 16-ата минута Луис Суарес се отчете с майсторско изпълнение, като преодоля бранител, след това и вратаря пред себе си, пращайки топката в мрежата за 0:1. Това на практика бе една от трите по-чисти възможности за Барса за отбелязване на гол за тази първа игрова част от сблъсъка.

Снимка 340872

Източник: GettyImages

Три минути след допуснатото попадение във вратата си, Ейбар отново реагира. Ореяна видя, че Тер Щеген е излязъл по-напред от очакваното в полето си и опита да го прехвърли от далечна дистанция. За негово нещастие обаче, топката кацна върху напречната греда.

Осем минути преди паузата Суарес проби съперниковата отбрана и върна топката към Меси, чийто шут обаче срещна левия страничен стълб на вратата, пазена от Дмитрович.

Снимка 340875

Източник: GettyImages

През вторите 45 минути играта загрубя чувствително. Вследствие от това бяха изгонени най-добрият футболист на домакините Ореяна и треньорът на отбора Хосе Луис Мендилибар.

Особено лековато и необмислено бе отпращането на състезателя на Ейбар, който си изпроси втори жълт картон за разкарване на топката при спряла игра.

Наставникът пък бе пратен в съблекалните преждевременно за реплика към съдията.

Снимка 340874

Източник: GettyImages

До края на срещата преобладаваха нервите и честите, ненужни нарушения по цялата дължина на терена.

Крайното 0:2 оформи Жорди Алба, разписал се при добавка след опит на Меси да порази вратата на съперника в 88-ата минута от двубоя.

Далеч от дома Барселона е с 4 победи, 2 ремита и 1 загуба в последните си 7 срещи. На гостите им предстои и мач с Челси в Шампионска лига през идната седмица, поради което те спестиха част от силите си тази вечер.

Барселона спечели с 6:1 у дома по-рано през сезона срещу Ейбар, но днес не беше толкова убедителен.

Снимка 340866

Източник: GettyImages