Реал (Мадрид) не успя да се възползва от грешката на Барселона срещу Селта по-рано днес и завърши наравно 0:0 при гостуването си на Атлетик (Билбао). Срещата от 14-ия кръг на Ла Лига предложи много динамичен мач на "Сан Мамес", но попадения не паднаха. "Белите" бяха по-добрия тим, като упражниха сериозен натиск в края на срещата, но с пропуски се отличиха Бензема, Роналдо и Кроос. В 86-ата минута Серхио Рамос бе изгонен за два жълти картона.

Така "белите" продължават да изостават с 8 точки от "каталунците", които са лидери във временното класиране. "Кралския клуб" е едва четвърти с 28 точки. Атлетик заема 15-о място с 14 пункта.

Срещата започна с по-добра игра на гостите. В петата минута Адуриц поиска дузпа след съприкосновение с Марсело, но такава не бе отсъдена.

В 8-ата минута Реал органзира добра атака. Иско центрира отляво, Бензема пое топката в наказателното поле, финтира бранител, но шутира в гредата. В 13-ата минута Адуриц засече добро центриране отдясно, но Навас внимаваше и изби.

Снимка 327012

Източник: GettyImages

Малко след това Роналдо стреля силно от пряк свободен удар, но в аут. В 17-ата минута нова добра атака на "белите" завърши със силен удар на Кристиано, но Кепа се справи.

В 21-ата минута и Кроос пробва мерника си, но отново вратарят на домакините не се затрудни. Седем минути по-късно Иняки Уилямс проби отдясно и стреля по диагонала, но с добра намеса Навас изби в корнер.

В 29-ата Раул Гарсия засече центриране от статично положение, получи се подаване към Адурис, който не успя да играе добре с топката и кълбото излезе в аут. Реал отговори с мощен удар на Кроос, който мина покрай гредата.

Атлетик (Билбао) - Реал (Мадрид) 0:0
на живо

Атлетик (Билбао) - Реал (Мадрид) 0:0

"Белите" ще се опитат да намалят изоставането си от лидера Барселона

В 37-ата минута Марсело намери Кристиано в наказателното поле, португалецът финтира бранител, но шутира покрай гредата. В 45-ата минута Варан стреля слабо с глава право в тялото на Сан Хосе.

Втората част започна по-добре за домакините. В 47-ата минута Навас изби силен удар на Адуриц. В 55-ата минута Сусаете са опита да прехвърли вратаря на гостите, но спечели само корнер.

Снимка 327010

Източник: Twitter

Малко след това главният съдия Матеу Лаос спря много опасна атака на "белите" за нарушение на Ехейта в центъра на терена.

Реал вдигна оборотите след 70-ата минута и стигна до греда на Роналдо. Португалецът овладя с гърди подаване на Иско и от воле намери десния страничен стълб на вратата на Атлетик. Малко след това Кепа се намеси решително, като изпревари Кристиано.

Снимка 327009

Източник: Twitter

След това Марсело и Каземиро обстрелваха вратата на Атлетик, но неточно в аут.  След това и Роналдо пробва удар с глава, който не намери очертанията на вратата. В 87-ата минута Рамос бе изгонен за втори жълт картон.

До края на мача двата отбора не съумяха да създават повече голови опасности и завършиха наравно 0:0