Отборите на Виляреал и Барселона се изправят един срещу друг в най-интересния двубой от 17-ия кръг в Примера дивисион. Селекцията на Лучо Енрике се нуждае от задължителен успех, чрез който да продължи гонитбата си с временния лидер Реал (Мадрид). Преди изиграването на срещата на "Ел Мадригал", "блаугранас" са на цели 6 точки зад вечния им враг.

Барселона без Иван Ракитич на "Ел Мадригал"

Барса без Ракитич на "Ел Мадригал"

Извън 18-те останаха още Алейш Видал и Жереми Матийо

Годината не започна никак добре за каталунците, които инкасираха загуба в турнира за Купата на Краля. Барса отстъпи в първата си битка срещу Атлетик (Билбао) с 1:2. Тогава Лео Меси и компания бяха съпътствани от уникален малшанс, а реферът на мача пък си навлече гнева на Жерар Пике заради спорните си отсъждания. Като цяло ситуацията в лагера на испанския шампион е доста комплицирана. Непрестанно се говори за евентуална раздяла с треньора Луис Енрике, като сред неговите евентуални заместници се спрягат Ернесто Валверде и Роналдо Куман.

Срещата днес ще пропусне контузеният страж Яспер Силесен, който обаче и без това е твърда резервана безспорния №1 Марк-Андре тер Стеген. По изричното решение на Луис Енрике, сблъсъкът пропуска Иван Ракитич.

Луис Енрике: Във футбола бъдещето не съществува

Луис Енрике: Във футбола бъдещето не съществува

"Януари е решаващ месец"

Представянето на Виляреал през тази година е повече от позитивно. "Жълтата подводница" се намира на пето място в класирането, а в последните си три двубоя не познава вкуса на поражението. В тях се включва и респектиращата победа над Атлетико (Мадрид) с 3:0.

Виляреал разпердушини Атлетико на "Мадригал"! (ВИДЕО)

Виляреал разпердушини Атлетико на "Мадригал"! (ВИДЕО)

"Дюшекчиите" разгромени с класическото 0:3

Големият проблем за наставника Фран Ескриба, който визуално прилича поразително много на Жозе Моуриньо, е свързан с отсъствието на неговите основни голмайстори - Седрик Бакумбу и Роберто Солдадо. Така отново цялата тежест на "жълтата" атака отново ще падне върху плещите на Алешандре Пато и Никола Сансоне.

ГЛЕДАЙТЕ ДЕРБИТО НА ЖИВО ТУК: ЛИНК 1, ЛИНК 2, ЛИНК 3, ЛИНК 4