Валенсия допусна първа загуба у дома в Ла Лига. "Прилепите" отстъпиха с 0:1 на Виляреал в дербито на Валенсиана. Единственото попадение на "Местая" реализира Карлос Бака в 24-ата минута.

Двата тима завършиха срещата с по десет души, след като Симоне Заза (59) и Мануел Тригерос (83) бяха изгонени.

След втория си пореден успех в първенството Виляреал събра 27 точки и заема седма позиция, докато Валенсия не успя да се възползва от грешката на Атлетико (Мадрид) и остава трети с 34 пункта.

Валенсия - Виляреал 0:1
на живо

Валенсия - Виляреал 0:1, червен картон и за гостите

"Прилепите" ще се опитат да си върнат второто място в Ла Лига

Срещата започна динамично, с атаки и към двете врати. В 4-ата минута Симоне Заза се пребори за една висока топка и отправи силен удар, който не затрудни Асенхо. "Жълтата подводница" отговори с шут на Пабло Форналс, който Нето улови.

В 10-ата минута Езекиел Гарай стреля с глава, но над вратата.

В следващите минути двата тима понамалиха темпото на игра. Следващата по-опасна ситуация бе едва в 21-ата минута, когато Кондогбия пробва удар, който не намери целта.

Снимка 330687

Източник: Twitter

Три минути по-късно Виляреал поведе. Пабло Форналс пусна отличен извеждащ пас за Карлос Бака. Колумбиецът напредна и с техничен удар преодоля Нето за 0:1.  

Валенсия опита да върне бързо попадение, но въпреки че играчите на Марселино Гарсия Торал владееха инициативата, голови опасности пред Серхио Асенхо липсваха. В 42-ата минута мощен удар на Монтоя бе избит от стража на гостите. Топката попадна в Тони Лато, който намери Заза в наказателното поле, а нападателят прати топката в мрежата, но попадението бе отменено поради засада на левия краен защитник.

Две минути по-късно "прилепите" поискаха дузпа за игра с ръка на Тригерос, но такава не бе отсъдена.

Снимка 330686

Източник: Twitter

Втората част започна с нова блестяща изява на Серхио Асенхо. Вратарят отрази опасен удар на Симоне Заза. В следващите минути италианският нападател се превърна в главно действащо лице на терена. Голаджията получи жълт картон за спор със съдията в 58-ата минута, а няколко секунди по-късно извърши груб фаул срещу Бакамбу и бе изгонен.

Между двата картона удар на тарана бе блокиран от Гаспар, а след центриране от корнер Габриел Паулища удари греда.

Въпреки че остана с човек по-малко, Валенсия бе отборът, който продължи да владее инициативата. В 62-ата минута удар с глава на Кондогбиа мина покрай гредата. Малко след това и Гарай се отличи с пропуск.

В 73-ата минута Виляреал организира опасна контраатака, но Роберто Сориано реши да играе сам и прати топката в аут. Десетина минути по-късно резервата Денис Черишев от няколко метра не успя да оползотвори отлично подаване на Форналс.

Снимка 330689

Източник: Twitter

В 83-ата минута гостите също останаха с човек по-малко, след като Мануел Тригерос бе изгонен с втори жълт картон.

Три минути по-късно Валенсия получи възможност да изпълнят пряк свободен удар пред наказателното поле, но ударът на Парехо мина над вратата.

В продължението на срещата вратарят Нето се включи в атака в търсене на изравнителен гол и бе близо до такъв. След центриране в наказателното поле топката стигна до бразилеца, който обаче не успя да нанесе добър удар и прати кълбото в аут. Това бе и последното действие на терена.