Натрупалият опит и самочувствие под ръководството на Любослав Пенев в световните квалификации за Мондиал 2014 подмладен отбор на България излиза тази вечер в решителна битка от евроквалификациите срещу силния тим на Хърватия.

"Шахматистите" участваха на Световното първенство през лятото, но това не пречи тази вечер да останат неприятно изненадани на Националния стадион "Васил Левски", пише topsport.bg.

Успешното начало на пресявките с победата като гост срещу Азербайджан, участието на Лудогорец в Шампионската лига и скорошното гостуване на Реал (Мадрид) в София върнаха еуфоричното настроение в родния фен. Очаква се над 30 000 зрители да има тази вечер на Националния стадион, които да подкрепят "лъвовете" срещу звезди от ранга на Лука Модрич, Иван Ракитич, Марио Манджукич и неостаряващия Ивица Олич.

Селекционерът Любослав Пенев е изправен пред две дилеми със състава. Едната е свързана с позицията на Станислав Манолев. Пенев се двоуми дали да заложи на него като десен халф и десен защитник. Другата - кой да поведе атаката - Илиян Мицански или изгряващата звезда Андрей Гълъбинов?

Хърватите също имат своите проблеми, които възникнаха след контузията на опитния бранител на Ливърпул Деян Ловрен. Очаква се в стартовия състав да започне Домагой Вида от Динамо (Киев), като с включването му се търси и психологически ефект. Именно Вида вкара за решаващото 3:2 за Динамо (Загреб) срещу Лудогорец през юли 2012 г. в квалификациите на Шампионската лига.

Историята също е на страната на хърватите, които ни водят с 3 на 1 победи, като едната е от далечната 1942 г. Имаме и две равенства.

Вероятни състави:

България - Хърватия

България: Стоянов, Й. Минев, Ап. Попов, Бодуров, Занев, Дяков, Гаджев, Манолев, Г. Миланов, Попов, Мицански;
Селекционер
: Любослав Пенев;

Хърватия: Субашич, Сърна, Чорлука, Вида, Стринич, Брожович, Ракитич, Модрич, Перишич, Олич, Манджукич;
Селекционер
: Нико Ковач;

Стадион: "Васил Левски", 21:45 часа;

Съдия: Антонио Мигел Матеу Лаос (Испания);