Двата испански колоса Реал (Мадрид) и Барселона се разминаха при жребия на полуфиналите в Шампионската лига, съобщават информационните агенции.

Реал ще се изправи срещу Ювентус, а каталунците срещат Байерн (Мюнхен).

"Синьо-червените" и "бяло-черните" са домакини в първите сблъсъци, които са на 5 и 6 май. Реваншите са седмица по-късно.

Юве достига за първи път до 1/2-финалите в Шампионската лига след 12 години отсъствие. През 2003 г. "бианконерите" елиминираха именно кралския тим, който тогава отново беше актуален първенец на Стария континент.

Голямата новина е свързана с Хосеп Гуардиола. Именитият специалист ще се изправи срещу любимия си клуб в опит да възпре пътя му към финалa в Берлин.

Жребият няма да бъде приятен и за голяма част от играчите на Барселона. Звездите на „блаугранас" не веднъж са споделяли, че именно Гуардиола е човекът възродил каталунския гранд. Статистиката също ще бъде срещу испанския гранд. Барселона е единственият тим с отрицателен баланс на този етап от надпреварата. Лео Меси и компания все още ближат рани от онова звучно 0:7 срещу Байерн преди две години. Тогава „армията" на Юп Хайнкес разби испанците отново на полуфинал в ШЛ, а след това  вдигна „трофея с ушичките" насред митичния „Уембли".