Футболен клуб "Берое" навърши 100 години на 06.05, а днес отбеляза юбилея си с приятелска среща със сръбския "Партизан", предаде Топспорт.бг. 

Шампионът на България от 1986 година отпразнува юбилея си по специален начин. Тържествата под Аязмото започнаха в 18:00 часа, като по време на празничната програма на стадион "Берое" бяха наградени редица заслужили футболисти, треньори и деятели.

Входът за двубоя беше свободен за феновете.

Точно в емблематичния за старозагорци час 19:16 пък бе даден първият съдийски сигнал на мача с "гробарите”, където играят и българите Валери Божинов и Иван Бандаловски.

Старозагорци зарадваха феновете си с успех с 2:0, след попадения на Елиаш и Иса.

На почивката и двата състава смениха почти всички налични свои състезатели, а с течение на мача те опитваха и любопитни трикови изпълнения, в опит да вкарат "шоу" елемент в срещата.

Така или иначе победата беше факт, а Валери Божинов и Иван Бандаловски играха в срещата с българския опонент, като нападателят остана на терена за тима от Белград до последния съдийски сигнал.

Точно преди 30 години "Берое" става шампион на България за първи и единствен път в своята история. През 2010 пък за първи път вдигна и трофея от турнира за Купата на България, който дублира три години по-късно срещу Левски след дузпи.

В добавка към отличието, воденият тогава отбор от Петър Хубчев печели и Суперкупата на страната срещу Лудогорец.

На международната сцена феновете на Берое ще помнят вечно паметните успехи над Атлетик (Билбао) с 3:0 и Ювентус с 1:0.