Берое победи с 3:1 Литекс и излезе на второто място в класирането след много динамичен и интересен мач в Стара Загора. Берое влезе в мача като пети в класирането на три точки от Литекс, които заемаха третото място с три пункта повече, предаде Топспорт.бг.

„Зелените" показаха много красив футбол и зарадваха гръмогласната публика.

Във втората минута Елиаш откри, но само седем по-късно Бьорн Йонсен изравни. Атанас Зехиров с прекрасен рейд изведе отново Берое напред в 69-ата минута, а Елиаш сложи точка на спора в 82-ата минута на мача. Още в самото начало на мача Берое излезе напред в резултата.

Във втората минута Салим Керкар проби през центъра на атаката, но засуетил се изгуби кълбото. В последствие то попадна в Елиаш, който с хубав удар по диагонала от дистанция се разписа в долния десен ъгъл на вратата на Баривиейра, отбелязвайки своето трето попадение в двете домакински срещи срещу Литекс през този сезон.

В 9-ата минута Иван Горанов получи кълбото по левия фланг и центрира в малкия пеналт, където Бьорн Йонсен бе оставен непокрит и се разписа с глава за 1:1 от близка дистанция.

В 69-ата минута Бьорн Йонсен засече центрирана в малкия пеналт топка, но не успя да намери целта. Секунди по-късно Атанас Зехиров отне топката в средата на терена, премина през куп от играчи на гостите, преди да се озове на идеалната стрелкова позиция и да се възползва от нея по най-добрия начин, разписвайки се за 2:1 със силен изстрел, насочен под напречната греда.

В 74-ата минута Жуниор Мапуку намери хитро Елиаш по десния фланг, а той своя страна търси с успореден на голлинията пас своя съотборник Салим Керкар, но бранител на гостите изчисти в ъглов удар.

В 82-ата минута Атанас Зехиров открадна топката в половината на гостите и изведе по прекрасен начин Жуниор Мапуку, но конгоанецът останал сам срещу стража на Литекс не успя да се възползва от ситуацията и позволи кълбото да бъде изчистено. Топката попадна в намиращия се границата на наказателното поле Елиаш, който с премерен удар се разписва за втори път в срещата - 3:1.