Президентът в оставка на ФИФА Сеп Блатер обяви, че няма да бъде сред кандидатите за нов шеф на световната футболна централа на извънредните избори, които ще се проведат на 26 февруари 2016 г.

"На 26 февруари ФИФА ще има нов президент", обяви на пресконференция в Цюрих швейцарецът.

Припомняме, Блатер обяви, че се оттегля от поста си в началото на юни, само 4 дни след като бе избран за пети мандат начело на световната футболна федерация. Той стори това след грандиозния корупционен скандал, който разтърси ФИФА в края на май, след който бяха арестувани няколко членове на Изпълкома на централата по обвинения в корупция.

Засега е сигурно, че сред кандидатите ще бъде Принц Али, който бе единственият съперник на Блатер на последните избори, а е много вероятно за поста да се бори и президентът на УЕФА Мишел Платини.

Междувременно Блатер е бил замерван с изкуствени пари по време на днешната си пресконференция. Преди началото британският комик Саймън Бродкин отиде до подиума и хвърли върху Блатер пачки с изкуствени пари. Охраната изкара Бродкин от залата, а пресконференцията бе прекъсната за няколко минути, след което Блатер се върна на мястото си и обяви, че инцидентът се дължи на "липса на образование".