Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев разкри, че полузащитникът Даксон Да Силва повече няма да се състезава за отбора. Легендата на "смърфовете" каза също, че на "Лаута" ще останат Дани Кики и Кирил Акалски, които през последните седмици бяха спрягани за редица родни клубове.

"Даксон не се върна в България, стои си в Бразилия. Ние го направихме човек, той се прави на бразилец. Не го искам в отбора, дори и да се върне. Клубът е завел дело в УЕФА за неизпълнение на договор. От тук нататък те ще решат какво да правят с него. Иначе той има контракт с нас за още една година, но повече няма място в отбора ни", коментира Бонев пред "Topsport.bg".

"С Дани Кики се разбрахме. Изгладихме нашите взаимоотношения. Той стана нов човек, точно какъвто го искаме. Относно Акалски - няма да ходи никъде. Четох за интерес от други отбори, но той остава при нас", категоричен е Бонев.

Наставникът добави също, че в петък, 23 юли, е последната контрола на "смърфовете", които ще гостуват във Волос на едноименния отбор.