Идеологът, главен акционер в ЦСКА и председател на Надзорния съвет на клуба - Александър Томов, отново говори за случващото се на "Армията". Лупи обеща "червените" да тръгнат по пътя на Лудогорец и да стигнат до групите на Шампионската лига, информира topsport.bg.

"ЦСКА трябва да се върне в Европа. В близко бъдеще ще сме в Шампионската лига. Аз съм убеден в това. Илюзия е, че нещата ще станат бързо. Имаме селекция, която ни дава 3-4 годишен простор за развитие. Знаем какво да правим, треньорското ни ръководство е боеспособно. Ще извадим големи звезди и от школата ни. Оптимисти сме. След Лудогорец и ЦСКА ще тръгне по пътя към Шампионската лига", каза Томов в Актуално студио "Дерби".

"Ако ми се възложи да оздравя КТБ, аз ще действам по същия принцип, който ползвам в ЦСКА. Законите са едни и същи. Хора трупат дългове, други пък изграждат. Трудно е, мръсно е, но се строи нещо. ЦСКА е оздравена. 4-5 месеца и изцяло ще преодолеем опасните дългове. Управлението на „Титан" просто не може да се опише, уникално е. В момента ЦСКА не е заплашен от нищо. Ще пуснем пак акции, този път с успех. Гарантирали сме пълна прозрачност на всичко. Това е най-важното. При мен е така, това е бъдещето, мутренските години във футбола трябва да приключат. Призната фирма от УЕФА води счетоводството в ЦСКА. Няма да кажа коя е, но е за доброто на клуба. Развиваме се модерно", добави той.

"Във футбола има много мръсни пари. Господстваше правилото „Куче влачи, диря няма". Митал искаше всичко да е на масата. Аз бях подложен на невероятна репресия. Все си обещавам да не се връщам в миналото, но... Колкото повече даваш пари за спорт, толкова по-малко даваш за здраве. Имаме 300 деца в ЦСКА. Изпитвам бащинско усещане, когато са около мен", каза още Сашо Томов.