Григор Димитров приключи участието си на турнира в Пекин. В двубой от четвъртфиналите най-добрият български тенисист отстъпи с 2:6, 4:6 пред водача в световната ранглиста Новак Джокович. Срещата между двамата се проведе на централния корт и продължи точно час и половина, пише Topsport.bg.

Джокович изигра перфектен първи сет, в който успя да осъществи два пробива за преднина 6:2. В същото време нашето момче пропусна цели 6 точки за пробив!

През втората част настъпиха доста обрати. Джокович първи проби за 3:1, но след това Димитров „върна жеста" и с първия си брейк в срещата намали за 3:2. Последва нов пробив за сърбина, който при 5:2 в своя полза пропусна два мачбола. Ноле сервираше за мача при 5:3, но с няколко уникални удара Димитров върна и втория пробив - 5:4. Когато сервираше за изравняване на геймовете обаче Гришо направи много слаб гейм и с пореден пробив на сметката си сърбинът спечели мача.

Това беше 22-а поредна победа за Новак Джокович в Пекин. Сърбинът, който е 4-кратен шампион в турнира, вече очаква съперника си на полуфиналите, който ще бъде определен от двубоя Марин Чилич - Анди Мъри. Общо в двубоите с Димитров Ноле записа победа №5 (от общо 6 мача).

Следващият турнир, на който ще видим в игра Димитров е този в Шанхай, който започва идната седмица.