Националният отбор на България по футбол ще има тежката задача да покори Прага тази вечер. „Лъвовете" излизат в 21,00 часа срещу домакините от Чехия.

Възпитаниците на Любослав Пенев освен за почти задължителните три точки, ще се борят и за реванш за позорното 0:6 преди 11 години срещу този неудобен съперник.

Задачата на родните играчи няма да бъде никак лека, предвид силата на Чехия и леките проблеми в състава ни. Извън сметките на Пенев останаха Емил Гъргоров, който не успя да се възстанови от травма, както и наказаният заради червен картон Иван Бандаловски. Добрата новина в лагера на нашите е, че Петър Занев и Световлав Дяков вече са здрави и ще могат да участват в днешния мач.

„Трикольорите" заминаха за Чехия с нагласата за гонене на победа, която изглежда задължителна, за да станем основен фаворит за класиране на Световното първенство.

Националите вече се радват на голямата подкрепа и засилване на доверието от родните запалянковци, след силното начало на квалификациите. Равният с Италия, победата над Армения, върнаха привържениците на стадиона и направиха повече от ужасяваща атмосфера за гостите от Дания в последния мач (1:1).

В днешния двубой, статистиката не е изобщо на наша полза. България и Чехия са се срещали общо 16 пъти. Лошата новина за нас е, че досега нямаме нито една победа в официален мач. В контроли обаче сме се налагали над неудобния съперник 6 пъти. Чехите пък са ни били 7 пъти, а равенствата помежду ни са 3.

Чехия-България
Начало: 21,00 часа
Стадион: „Дженерали Арена"

Вероятен състав на България:
Михайлов, Й.Минев, Бодуров, И. Иванов, Занев, Дяков, Гаджев, Г. Илиев, Г. Миланов, Манолев, И. Попов