Григор Димитров се класира с лекота за четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло, съобщава topsport.bg.

Българинът надви без проблеми миналогодишния шампион Станислас Вавринка с 6:1, 6:2 и в следващия кръг чака победителя от двубоя Гаел Монфис - Роджър Федерер.

В интерес на истината, за бързата победа на Гришо „заслуга" имаше и неговият съперник, който явно имаше някакъв здравословен проблем или друг проблем и не оказа особена съпротива.

Всичко започна „по вода" за Димитров, който проби подаването на швейцареца още в първия гейм, след което спечели още три поредни, с което де факто реши изхода на първия сет. Вавринка успя да вземе само два от сервис-геймовете си, просто за да не остане с „лешник".

Той бе окончателно пречупен в шестия гейм, при 4:1 за нашенеца. Тогава Гришо спаси четири брейк-пойнта и отказа съперника си

Вторият сет започна с разменени геймове, а в третия гейм Григор имаше големи трудности да спечели подаването си, по подобие на случилото се в първия сет. И сега обаче Димитров успя, след което направи и пробив, оказал се решителен за крайния успех в сета и мача.

С успеха си днес Димитров си осигури 180 точки за световната ранглиста и 78 820 евро от наградния фонд.