Григор Димитров направи не особено уверена, но все пак успешна първа крачка към защитата на първата си ATP500 титла в Акапулко като мина през Филип Краинович с 6:3 5:7 6:0. Българинът определено изигра мач, който едва ли някога ще иска да си припомни. Играта му не отговаряше на стандартите на Топ 10, съобщава Topsport.bg.

Срещата започна ужасяващо за Димитров. Той допусна пробив в първия гейм, след като направи три двойни грешки. Силният вятър обаче затрудняваше сервиращите и Григор успя веднага да върне пробива, след което спечели три гейма подред. Световният №10 не допусна нови колебания в представянето си и затвори сета с 6-3 за 29 минути. Григор използваше по прекрасен начин ширината и дълбочината на корта, за да придаде повече агресия на играта си и се придвижваше впечатляващо по корта.

В първия гейм на втория сет, продължил 18 минути, Димитров имаше 8 възможности за пробив, но не успя да се възползва. По-нататък двамата си размениха пробиви, за да се стигне до 5:4 и 40:0 за българина. Но вместо да се запъти към пресконференцията на победителя в двубоя, Димитров успя отново да загуби подаването си.

И не само това - тоталният срив в представянето на шампиона в Акапулко продължи при 5:6, когато с абсурдна двойна грешка и елементарен бекхенд в мрежата, Григор сам вкара в трети сет един мач, който много отдавна трябваше да е приключил.

Разбира се, по-сериозната класа на Димитров натежа в решителната част и българинът отнесе съперника с 6:0.

С победата Григор си осигури $18 020 от наградния фонд и защити 45 от спечелените преди година 500 точки за ранглистата. Следващият му съперник ще бъде американецът Райън Харисън, който се класира за втори кръг след отказване на Доналд Йънг при 4:6, 6:2, 4:2.