Цветана Пиронкова за първи път в кариерата си достигна до осминафиналите на силния турнир "Dubai Duty Free Tennis Championships". Благодарение на това тази седмица тя се завръща в Топ 50 на световната ранглиста, изкачвайки се с цели осем позиции до №49.

Сега за първата ни ракета следват две седмици почивка. Тя ще се завърне отново на корта за турнира в Индиън Уелс, където през изминалия сезон отпадна още на старта.

Лидер в класирането продължава да е Серина Уилямс, следвана от Мария Шарапова. След титлата в Дубай Симона Халеп се изкачи на трета позиция, измествайки Петра Квитова.

От своя страна Григор Димитров се завърна в Топ 10 на световната ранглиста. Най- добрият български тенисист се изкачи с една позиция и вече е десети. Това е факт, след като контузеният Марин Чилич не успя да защити титлата си от Делрей Бийч и загуби 250 точки.

За да остане в Топ 10 и през следващата седмица, Григор Димитров отново трябва да спечели титлата на турнира в Акапулко. Той е поставен под №3 в схемата и на старта ще се изправи срещу Филип Краинович.

Другият тенисист, който бележи прогрес сред първите десет е Анди Мъри, който измести от третото място Рафаел Надал, който не успя да защити титлата си в Рио де Жанейро.

Лидер в класирането продължава да е Новак Джокович, следван от Роджър Федерер.