Ракета номер едно на България при мъжете Григор Димитров започна с победа участието си на Мастърса в Рим и се класира за втория кръг. Гришо отстрани поляка Йежи Янович с 6:3, 7:6(4) на централния корт в италианската столица, съобщи topsport.bg.

Досега двамата имаха само една среща помежду си, като в нея победител бе Янович. Въпросният двубой беше на Мастърса в Синсинати миналата година, когато Гришо загуби с 4:6, 6:3, 3:6. Сега нашето момче си отмъсти на поляка.

Днес в първия сет на Гришо му бе достатъчен един пробив, за да вземе частта без каквито и да е проблеми. На свой сервис той не даде нито една възможност за пробив на Янович.

Димитров продължи да подава отлично и във втория сет, но Янович също не сбърка този път и нещата трябваше да се решават в тайбрек, който бе спечелен от българина със 7-4.

Миналата година Григор Димитров стигна до полуфиналите в Рим, където загуби от Рафа Надал. Това е и най-доброто му постижение на Ботуша.

Гришо ще се изправи в следващия кръг срещу победителя измежду представителя на домакините Фабио Фонини и американеца Стив Джонсън.

Любопитен е фактът, че Димитров срещаше Фонини във втори кръг на предходните два Мастърса - в Монте Карло и Мадрид. И в двата случая българинът излизаше победител.

Днешният успех осигури на Григор чек за 21 580 евро от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста.