Ветераните Здравко Лазаров и Мартин Камбуров най-вероятно ще бъдат изхвърлени от футбола заради участие в организиране на черно тото, твърди „България Днес". Новината е стара и писана доста отдавна, като в днешната публикация на медията не се твърди, нищо ново, което не е разкривано до този момент.

Нападателите на Монтана и Локомотив (Пд) ще бъдат санкционирани от БФС след получаване на документите от полицията. Униформените ще повдигнат обвинения към играчите в участие в черно тото и манипулиране на мачове у нас. Освен тях ще изгорят и още няколко футболисти от долните дивизии. Сред наказаните почти сигурно няма да са защитниците на ЦСКА и Черно море Александър Тунчев и Кирил Котев.

От БФС засега запазват мълчание по случая, като изчакват официалното становище на разследващите, за да предприемат действия. Въпреки това из сградата на футболния съюз вече все по-сериозно се говори, че двамата ветерани са аут от футбола. „Засега играя - сподели Камбуров пред „България Днес". - Не ме занимавайте с черното тото. Не желая да говоря по тази тема. Чувствам се добре в Локомотив. Надявам се да постигнем нашата цел, а именно да оцелеем в „А" група. Подготовката върви по план. Мисля, че ще бъдем готови за първия мач с Локомотив (Сф)." Електричката в момента е на лагер с водача в „Б" група Монтана в Турция. „Не са ме викали и не съм чул, че ще ме изхвърлят от футбола - заяви той. - Щом не са ми спрели правата досега, едва ли това ще се случи. Няма причина да го правят. Продължавам подготовката с Монтана. Мачовете с „Левски" и ЦСКА за купата ни научиха на много.

Конкурентите ни за влизане в „А" група се подсилиха, но ние имаме шанс да завършим на първо място. Преднината от три точки ни е достатъчна за завръщане в елита." Както е известно, 34-годишният Камбуров и 38-годишният Лазаров бяха разпитвани заедно с още куп елитни футболисти в края на миналата година. Голмайсторът на „А" група за миналия сезон дори бе задържан в ареста за една нощ заедно с Тунчев и Котев.

Лазаров бе викнат на разпит и след това пуснат да си ходи. Бившите футболисти на Локомотив (Пд) от миналия сезон минаха през следствието заедно с още няколко свои съотборници - Данчо Господинов, Йордан Тодоров, Иво Иванов, за да дават обяснения за съмнителни резултати. Подозрителните срещи на „смърфовете" са от лагера им в испанския курорт Марбея. Тогава президент на Локо бе Коко Динев