Кот д'Ивоар и Португалия завършиха 0:0 и по този начин си поделиха по една точка на старта на борбата в група "G". Африканците безспорно имат за какво да съжаляват след като тотално надиграха своя съперник, но липсата на концентрация в атака ги лиши от победата.

Първото полувреме беше категорично за състава на Кот д'Ивоар. "Слоновете" владееха топката в по-голямата част от игровото време, но не можаха да достигнат до голова опасност пред вратата на Едуардо.

Противно на развоя на събитията, португалците стигнаха до най-чистата ситуация за тази първа част. В 10-ата минута звездата Кристиано Роналдо получи една топка малко зад дъгата на наказателното поле и отправи много техничен удар, който обаче се отби от левия страничен стълб и излезе в аут. 5 минути по-късно символичните домакини отговориха подобаващо. Тиене стреля от пряк свободен удар, но топката прелетя на няколко сантиметра от страничната греда на португалския вратар. В средата на полувремето темпото рязко спадна и двата отбора не достигнаха до други добри положения.

След почивката отборът на Кот д'Ивоар продължи да търси по-активно победата. Джервиньо не спря да тероризира португалската защита и на няколко пъти беше близо до откриването на резултата. В 54-ата минута добър шанс се откри пред Саломон Калу, който стреля от около 25 метра, но вратарят на европейците Едуардо се намеси подобаващо и улови топката.

10-минути по-късно, феновете на "слоновете" имаха голям повод за радост. На терена се появи звездата на Челси Дидие Дрогба, който замени Калу. Дрогба доигра оставащите 25 минути с предпазна шина. В добавеното време на второто полувреме "перлата" на Челси можеше да донесе 3-те точки на Кот д'Ивоар, но ударът му не намери мрежата зад Едуардо.

Галерия от снимки и още за мача вижте в Топспорт.бг