Компанията за търговия на дребно с цигари и други стоки "Табак маркет" с бранд Lafka стана генерален спонсор на Българския олимпийски комитет (БОК). Двете страни подписаха договор за четири години днес.

Lafka ще помага финансово на комитета, като част от средствата ще бъдат отделени за подпомагане на деца в затруднено положение. Не се съобщава обаче за каква сума става дума.

"Много се радваме, че в тези трудни години се намира някой, който да подпомага българския спорт", заяви председателят на БОК Стефка Костадинова на церемонията.

"Благодарни сме, че Lafka се ангажира дългосрочно с подкрепа на българския спорт, за да може да се раждат нови звезди, които да развяват флага на България по света", добави тя.

До съвсем скоро "Табак маркет" беше фирмата за търговия на дребно на "Булгартабак". През март обаче и двете дружества смениха собствениците си.

„Един от основните приоритети на БОК е да следим спортното развитие и да подпомагаме повече от 600 лишени от родителски грижи деца", каза Стефна Костадинова. "Сега за тях ще могат да се отделят повече средства, както и специални стипендии от нашия нов спонсор. В партньорството влиза и организиране на спортни турнири, ще работим в тясно сътрудничество с общините по места, тъй като новите ни партньори изграждат спортни и детски площадки в много градове из страната."