Българските лекоатлети, които ще представят страната ни на Европейското първенство в зала в Париж между 4-ти и 6-ти март, заминаха тази сутрин за френската столица от летище "София".

От 12-те състезателя, които ще представят България в Париж, днес не заминаха само Ваня Стамболова и Венелина Венева, които ще се присъединят към отбора от Будапеща, заедно с треньора на Стамболова Георги Димитров.

С директен полет за Париж тази сутрин отлетяха Инна Ефтимова, Теодора Коларова, Даниела Йорданова, Радослава Мавродиева, Петя Дачева, Андриана Бънова, Мартин Арнаудов, Николай Атанасов, Виктор Нинов, Момчил Караилиев и Георги Иванов.

Спринтьорката Инна Ефтимова, която спечели златен медал на международния турнир "Академик" в началото на месеца, сподели, че се надява да постигне личен резултат в Париж.

"Не си поставям конкретни цели за класиране, но на всяко състезание, на което участвам, се боря за финал и възможно най-добро представяне", каза Ефтимова. Българските национали се прибират в София на седми март.