Отборите на Лудогорец и Левски не успяха да се победят в първи полуфинален двубой от турнира за Купата на България. съобщи Топспорт.бг. Зрителите на „Лудогорец арена" станаха свидетели на нулево реми, което бе белязано от доста нерви и няколко много интересни положения за гол.

Със сигурност по-доволни от равенството трябва да бъдат гостите, които бяха покрити от отличните изяви на своя страж Боян Йоргачевич. Веднъж пък и страничната греда бе верен помощник на вековниците.

Селекцията на Стойчо Стоев несъмнено хвърли доста сили в дефанзивен план, но можеше да достигне и до безценен гол на чужд терен, ако не бе уникален пропуск на Либан Абди.

Така двата тима оставиха всичко за реванша в София, който ще се проведе на 29 април от 18:30 часа.

По подобие на „братовчедите" от ЦСКА, агитката на Левски също бе изпълнила до краен предел „кошарата" на „Лудогорец арена". Традиционно, феновете на домакините също подкрепяха своите любимци, като на модерното спортно съоръжение имаше около 4500 души.

Първата интересна ситуация в двубоя бе регистрирана след шест минути игра. Роман Безяк получи дълго подаване от Браян Ангуло и центрира остро в наказателното поле на Левски. Фабио Ешпиньо опита да засече коженото кълбо, но вместо това влезе грубо в тялото на Веселин Минев, поради което получи и жълт картон. Изглеждаше, че лидерът на Левски е контузен тежко, но той все пак стисна зъби и успя да продължи този така важен двубой.

Гостите от София действаха със завидно самочувствие и доста често се задържаха в наказателното поле на своя опонент. При една от тези ситуации, Дейният Антонио Аниете намери Абди на границата наказателното поле. Сомалиецът опита мигновен удар, ала топката срещна тялото на Александров.

Така се стигна до 14-ата минута, когато бърза контраатака на Лудогорец без малко не донесе попадение за момчетата на Жоро Дерменджиев. Марселиньо проби мощно през центъра, след което пусна хитър пас към Роман Безяк. Словенецът остана сам срещу Йоргачевич, ала сърбинът направи блестящо спасяване, отклонявайки коженото кълбо в страничната греда. При въпросната ситуация обаче останаха сериозни съмнения за засада. Устремът на „зелените" продължи и с тежък шут на Мисиджан, който премина над горната греда.

Късметът бе на страната на гостите и в 19-ата минута. "Синята" отбрана не можа да се справи с поредна бърза атака на домакините. Една изчистена топка попадна в краката на Марселиньо, който от границата на наказателното поле отправи удар с вътрешната част на своята обувка. На пътя на топката обаче застана Прохазка и така се стигна само до корнер за Лудогорец.

Секунди след това, Левски дочака своя момент и също сътвори много опасна ситуация пред вратата на шампионите. Антонио Аниете разсече съперниковата отбрана с извеждащ пас към Либан Абди. Сомалиецът остана сам срещу Владислав Стоянов, но незнайно защо се засуети и в крайна сметка ударът му бе отбит от притичал бранител в "зелено". Малко след това, Антонио Аниете стреля неточно в аут.

Плеймейкърът Марселиньо се движише навсякъде във фаза нападение. Този път бразилецът беше на десния фланг, за да центрира акуратно към Фабио Ешпиньо, който от въздуха прати топката право в прегръдката на Боян Йоргачевич.

Малко преди края на полувремето, Плеймейкърът Марселиньо се движи навсякъде във фаза нападение. Този път бразилецът беше на десния фланг, за да центрира акуратно към Фабио Ешпиньо, който от въздуха прати топката право в прегръдката на Боян Йоргачевич.

Левскарите демонстрираха интересни идеи преди съдийския сигнал за почивка, ала Прохазка и Домовчийски сбъркаха при решителните подавания.

Подновяването на играта бе белязано с няколко нервни изблика, от които си изпатиха Гаджев, Домовчийски и Безяйк, които бяха декорирани с жълт картон от рефера Цецо Кръстев.

Постепенно Лудогорец отново наложи териториален натиск и пред вратата на гостите отново стана доста напечено. В 51-ата минута, Дани Абало проби по крилото след поредна грешка на Либан Абди, след което предостави отличен пас на непокрития Върджил Мисиджан, който от благоприятна позиция изненадващо не успя да преодолее перфектния днес Боян Йоргачевич.

Левскарите пък отговориха с анемичен шут на Домовчийски, който не затрудни по никакъв начин Владислав Стоянов. Георги Дерменджиев първи пък посегна към смените, махайки безидейния Безяк за сметка на „златната" резерва-Кишада.

Разградчани се възползваха максимално от умората появила се в лагера на Левски и едно остро подаване на Ангуло, като по чудо не намери нито един играч в „зелено" пред голлинията на Йоргачевич.

Звездата Марселиньо отново проклинаше късмета си в 72-ата минута. Удар на бразилеца от дъгата рикошира в тялото на Белаид и премина на милиметри от лявата греда на Йоргачевич.

Малко след това Христо Златински отново пробва специалитета си, бомбен изстрел от далечна дистаниця, той обаче мина над горната на Йоргачевич.

До края на срещата имаше повече нерви отколкото футбол, а главни действащи лица бяха Либан Абди и Жуниор Кайсара.