Литекс постигна много важна победа в битката за Лига Европа. „Оранжевите" се наложиха над Ботев (Пд) с 1:0 в последен мач от 29-ия кръг на „А" група, предаде Топспорт.бг.

Успехът в Ловеч качи тима на Краси Балъков на второто място. Припомняме, че по-рано днес, намиращият се на тази позиция до този момент тим на Локо (Сф), загуби от Ботев с 0:1."Канарчетата" пък продължават да нямат победа в първата шестица.

Срещата започна с натиск на Литекс. В 9-ата минута се стигна до чистото голово положение. Иршак намери Филипов зад гърба на отбраната, но той от малък ъгъл не успя да отбележи. Малко преди изтичането на редовното време на първата част, Иван Горанов отправи отличен удар от пряк свободен, но нацели сглобката на вратата.

През втората част, ловчанлии продължиха да доминират. В 61-ата минута Васев падна на границата на наказателното поле, след съприкоснование с Винисиус. Гостите поискаха нарушение, но такова очаквано не последва.

Три минути по-късно домакините вкараха попадение. Страхил Попов отбеляза след като Данило Асприля центрира отдясно, а капитанът на Литекс насочи отлично с глава.

До края на мача, Ботев опита натиск, но така и не намери път към вратата на Баривиера.

След този мач, Литекс вече има 51 точки, колкото има и Локо (Сф). Четвърти е ЦСКА с 48. Ботев (Пловдив) пък остава на последното място в първата шестица на "А".