Ливърпул изпусна Евертън в мърсисайдското дерби. Двата отбора завършиха наравно 1:1 като карамелите изравниха едва в даденото от рефера продължение, предаде Топспорт.

Иначе „червените" бяха отборът, който диктуваше играта и имаше повече положения, но и вратарят на Евертън Тим Хауърд имаше невероятни намеси.

Ливърпул бе по-активният тим преди почивката и логично положенията бяха пред вратата на гостите. Домакините поискаха дузпа в 9-ата минута, след като Гарет Бари игра с ръка в пеналта, спирайки силен удар на противников играч.

В 11-ата пък Лалана стреля с глава от удобна позиция, но Хауърд изби. Американският страж стори същото и в 26-ат мин., отразявайки силен шут на Хендерсън.

Малко преди почивката Стърлинг се озова на стрелкова позиция, но ъгълът бе малък и вратарят отново спаси.

Хауръд обаче най-сетне капитулира в 65-ата мин. Тогава Джерард изпълни пряк свободен удар по прекрасен начин и откри - 1:0.

Секунди по-късно Балотели можеше да реши мача, след като Стърлинг му центрира топката перфектно. Италианецът обаче улучи Хауърд, оттам топката се удари и в гредата и излезе.

Късметът явно не бе на страната на Ливърпул и това си пролича особено ясно в 92-ата мин. Тогава с бомбен удар от около 29 метра Ягиелка донесе скъпоценната точка на Евертън.

ЛИВЪРПУЛ - ЕВЕРТЪН 1:1

1:0 Джерард (65')

1:1 Ягиелка (92')

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Манкийо, Шкъртел, Ловрен, Морено, Хендерсън, Джерард, Маркович, Лалана, Стърлинг Балотели;

ЕВЕРТЪН: Хауърд, Хибърт, Соунс, Ягиелка, Бейнс, Маккарти, Бешич, Бари, Нейсмит, Лукаку, Миралас.