Лудогорец и Ливърпул не успяха да излъчат победител и завършиха 2:2 в мач от петия кръг на Шампионска лигам пише topsport.bg. Българският шампион успя да изравни резултата в заключителните минути, благодарение на попадение с глава на Георги Терзиев. Преди това пък Дани Абало бе открил резултата.

Между двете попадения за Ливърпул се разписаха Ламбърт и Хендерсън.

Благодарение на спечелената точка, Лудогорец съхранява минимални шансове за третата позиция в групата, която дава право на участие в Лига Европа. От своя страна пък Ливърпул ще премери сили с Базел в последния кръг в пряк дуел за втората позиция. На българския шампион пък му предстои визита на Реал Мадрид.

Двубоят на „Васил Левски" започна по мечтан за домакините начин. Още в третата минута близо 40 000 зрители станаха на крака, след като Лудогорец откри резултата. При една добра атака топката попадна на крака на Марселиньо, който отправи удар от около 25 метра. Симон Миноле първоначално се намеси, но не успя да улови топката и я „сервира" на крака на Дани Абало, който от близка дистанция нямаше как да сгреши - 1:0. Любопитното е, че испанецът се разписа във вратата на мърсисайдци и в първия мач на „Анфийлд".

Радостта на „орлите" обаче бе твърде кратка. Още в осмата минута англичаните изравниха, след като наказаха безумна грешка в отбраната на Лудогорец. При едно центриране в полето, Моци и Владо Стоянов не се разбраха кой ще играе с топката, от което се възползва Рики Ламбърт. Снажният нападател изпревари Моци и с глава прехвърли слисания Стоянов - 1:1.

Изравнителното попадение по никакъв начин не повлия негативно на българския тим и момчетата на Георги Дерменджиев бяха тези, които играеха повече с топката и търсеха вратата на съперника. В 20-ата минута късметът покри британците, в частност Коло Туре. Ветеранът в отбраната на Ливърпул за малко да си отбележи автогол, след като засече прострелно центриране на Михаил Александров. Топката обаче „облиза" левия страничен стълб и излезе в корнер, за радост на Миноле, който нямаше какво да направи.

В самия край на първата част, противно на случващото се на терена, Ливърпул стигна до пълен обрат. При една бърза контраатака Рахим Стърлинг намери в полето Хендерсън, който от няколко метра не остави шанс на Стоянов - 1:2. И това попадение падна след грешка в отбраната на „орлите", като в случая Кайсара не се бе върнал навреме да покрие зоната си, от което се възползва бързоногият Стърлинг. До края на първата част нови голове не паднаха и двата отбора се оттеглиха за почивка при резултат 1:2.

Втората част започна с натиск на Лудогорец, като само за 2-3 минути „орлите" на няколко пъти отправиха удари по посока на вратата на Ливърпул, които обаче за жалост бяха неточни. В 62-ата минута Фабио Ешпиньо получи златен шанс да изпълни свободен удар в близост до границата на полето, но ударът на полузащитника мина над вратата.

Малко по-късно пък гостите отговориха с опасна атака на Стърлинг, която завърши с центриране в малкото поле към Ламбърт, който като по чудо не успя да се разпише от няколко метра с глава. Дори и да го бе сторил обаче попадението нямаше да бъде зачетено, тъй като съдията свири фаул в атака на Хендерсън.

С течение на двубоя Дерменджиев се опита да промени нещо в атака, като пусна в игра последователно Кишада и Вандерсон, които замениха Абало и направилия много слаб мач Мишо Александров. Десетина минути преди края на мача Дерменджиев пусна и втори централен нападател, в лицето на Юнес Хамза, с което се опита да разруши синхрона в отбраната на гостите.

В 88-ата минута Лудогорец успя да изравни резултата след статично положение. След центриране от корнер, Дяков отклони с глава към втората греда, където беше Терзиев, който от метър пред вратата вкара за крайното 2:2.