Лудогорец победи Ботев (Пд) с 1:0 в последния мач от 19-ия кръг на „А" група, съобщава Тopsport.bg. Единственото попадение на стадиона в Разград вкара Абел Анисе, който бе точен с удар от границата на полето в средата на първата част. Домакините направиха силен мач, в който обаче се отличиха с куп пропуски. Поне на 5 пъти Мисиджан бе извеждан на отлични позиции, но така и не успя да се разпише. Голови възможности се откриха също пред Кишада, Хамза и Александров, но и те бяха неточно.

Благодарение на успеха Лудогорец намали преднината на лидера ЦСКА на 3 точки. Шампионите ще зимуват на втора позиция в класирането.

Домакините от Лудогорец започнаха много нахъсано двубоя и от първата минута упражниха натиск, с който прибраха „канарчетата" в собствената им половина. Само за 5-6 минути Върджил Мисиджан на два пъти обстрелва вратата на Стаховяк, но и в двата случая неточно.

Още в 6-ата минута наставникът на „орлите" Георги Дерменджиев бе принуден да извърши смяна, след като Йордан Минев почувства болки. Той отстъпи мястото си на терена на младия Александър Василев, който показа завидни качества и през целия мач се справи на ниво.

В 8-ата минута Мисиджан направи поредния си пропуск. Холандецът бе изведен сам срещу Стаховяк, но стреля слабо и не успя да прокара топката в мрежата зад поляка. С течение на минутите домакините продължиха да атакуват, а Мисиджан и Кишада се редуваха да пропускат.

В 27-ата минута логичното най-сетне се случи. Марселиньо подаде към Абел Анисе, който отправи удар от границата на полето и след лек рикошет топката попадна в мрежата на Ботев - 1:0.

Попадението не промени нищо в играта на домакините, които продължиха да атакуват, а Мисиджан да пропуска. В заключителните секунди на първата част с пропуск се отличи и Михаил Александров, който бе изведен очи в очи срещу Стаховяк, преодоля го, но след това стреля в гредата.

След почивката двубоят стана далеч по-равностоен, като вина за това имат гостите от Пловдив, които погледнаха по-сериозно към вратата на съперника. Иван Цветков и Момчил Цветанов на няколко пъти излизаха на стрелкови позиции и опитаха късмета си, но стражът на домакините Милан Борян не допусна никакви колебания.

От своя страна домакините също имаха шанс да стигнат до нов гол, но с уникален пропуск се отчете резервата Юнес Хамза, който не успя да се разпише от няколко метра сам срещу вратаря. В крайна сметка домакините съхраниха си аванса и се поздравиха с важна победа.