Главните претенденти за спечелването на Купата на България - Лудогорец и Левски, ще се срещнат на полуфиналите, съобщава topsport.bg. Така „сините" изтеглиха „късата клечка" по пътя си към мечтания трофей, който да измие поне малко срама от отпадането от първата шестица на "А" група.

Другата двойка, която ще спори за място на финала е Черно море - Локо (Пд).

Тегленето на жребия за полуфиналите бе съпътстван и от прецедент. За първи път топките, съдържащи листчетата с имената на отборите, бяха затворени пред очите на присъстващите журналисти. По този начин организаторите искаха да докажат прозрачността на жребия.

Съгласно регламента, победителите в предпоследния етап се излъчват в елиминации в две срещи. При равенство в общия резултат от двата мача, напред продължава отборът с повече отбелязани голове на чужд терен. При равенство и по този показател, се играят две продължения по 15 минути, а при продължаващо равенство в общия резултат и отбелязаните голове на чужд терен и след края на продълженията, се изпълняват дузпи.

Мястото на провеждане на финала ще се определи допълнително. Носителят на купата се излъчва в една среща.

Първите срещи от полуфиналната фаза са на 8 април. Тогава Лудогорец ще бъде домакин, а реваншът на „Герена" ще е на 29 април. Първият мач между другата двойка ще се играе на "Тича" във Варна.