Забраняват се престоят и паркирането на превозни средства на паркинга пред Националния стадион „Васил Левски" днес във връзка с провеждането на футболна среща между ПФК „Левски" и ПФК ЦСКА. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 16.00 до 20.00 часа днес се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства както следва: на паркинга на моста пред Национален стадион „Васил Левски"; по алеите около Национален стадион „Васил Левски".

От 16.00 часа днес до приключване на мача при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по: ул. "Ген Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", както и на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Драган Цанков".

Над 1000 полицаи ще се грижат за охраната на обществения ред в столицата при провеждането на футболната среща „Левски-ЦСКА" и официалното посещение на Руския патриарх Кирил, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от Радио София.

Охраната на Националния стадион „Васил Левски" ще бъде поета от 220 служители на реда. Всички останали полицейски сили ще бъдат локализирани в централната градска част и крайните квартали, за да предотвратят извършването на хулигански прояви.

Превозните средства на градския транспорт с маршрути около стадиона ще бъдат съпровождани от полицаи за недопускане на нежелани инциденти. Засилено полицейско присъствие ще има в метростанциите, строго охранявани ще бъдат и мотрисите.

От столичната полиция препоръчват на зрителите, които ще посетят футболното дерби, да бъдат точни. Всеки един от тях ще бъде обект на две полицейски проверки. Забранено е внасянето на спиртни напитки, наркотици и пиротехнически изделия. Посетители, употребили алкохол и упойващи вещества, няма да бъдат допускани на стадиона. Служителите на реда ще следят стриктно за недопускане на футболни хулигани със забрана от съда за посещение на спортни събития.

Органите на реда ще бъдат толерантни към зрителите, дошли да проследят с интерес футболната игра и безкомпромисни към нарушителите на реда, се казва още в съобщението.