Българският национален отбор по волейбол записа победа в първата си среща от олимпийската квалификация провеждаща се в София. Днес в зала „Арена Армеец", момчетата на Радостин Стойчев победиха безпроблемно тима на Пакистан с 3:0 (25:17, 25:12, 25:21) и вече чака с нетърпение решителната битка срещу състава на Франция.

България  завърши с успех първия гейм само за 25 минути игра. Пакистанците успяха да поведат с 1:0, но веднага след това бяха обърнати и до края на първата част, така и не излязоха напред в резултата. Първото техническо прекъсване дойдео при 8:6 за България.  След подновяването на играта момчетата на Радо Стойчев заиграха по-мобилизирано и постепенно увеличиха преднината си. Без да си дават много зор, нашите затвориха гейма на 25:17.

Втората част започна с тотална доминация на нашите момчета. С играта си родните национали доказаха несъмнено по-голямата си класа и се оттеглиха за първо техническо прекъсване при 8:2.Домакините не показаха милост и продължиха неумолимо да забиват точка след точка, затваряйки гейма при 25:12 с непробиваема тройна блокада.

Последният гейм от тази среща протече по абсолютно същия начин. Въпреки това, леко разконцентрирани,  нашите допуснаха да губят с 7:8 след първото прекъсване. Осъзнали несериозното си отношение „лъвовете" заиграха доста по-концентрирано и след добра игра на Казийски и компания спечелихме с 25:21.

Днешната разгромна победа бе един чудесен старт за момчетата на Радостин Стойчев. Тя ще вдъхне и така нужното им спокойствие, след като бяха съпътствани от доста скандали през последните седмици.

Така утре предстои решителната среща, която ще определи шансовете на България за класиране на Олимпиадата в Лондон. Съперник ще бъде най-сериозният ни конкурент на този турнир Франция, която днес се справи лесно с Египет, побеждавайки с 3:1.

Евентуален успех над „петлите", почти сигурно ще ни подсигури и така желаната квота. С оглед важността на мача, зала „Арена Армеец" се очава да бъде препълнена с български фенове, които ще желаят да видят успеха на родните национали.

БЪЛГАРИЯ - ПАКИСТАН 3:0 (25:17, 25:12, 25:21)

БЪЛГАРИЯ: Георги Братоев, Тодор Алексиев, Валентин Братоев, Виктор Йосифов, Цветан Соколов, Теодор Тодоров - Теодор Салпаров-либеро

Резерви: Матей Казийски, Николай Пенчев, Владимир Николов, Николай Николов, Андрей Жеков

Старши-треньор: Радостин Стойчев

ПАКИСТАН: Ясин Мохамед, Ян Наеем, Ахмед Насеер, Хан Насир, Али Абас, Мохиб Расол - Султан Имран-либеро

Резерви: Исмаил Мохамед, Айсъф Надеем, Шариф Аамир, Разар Мубаши)

Старши-треньор: Хюсеин Хасан Мазар.