Футболистите в националния отбор са подвели с изявите си вече бившия селекционер Любослав Пенев. Това мнение изрази президентът на БФС Борислав Михайлов, който даде специална пресконференция след извънредното заседание на Изпълкома, на което бе взето решение Пенев да бъде уволнен, отбелязва topsport.bg.

Играчите го подведоха (Пенев, б.р.), някои от тях се самозабравиха. Много от тях не знаят какво е да си футболист на националния отбор. Питах ги и след мача с Малта, какъв е проблемът, нито един не успя да ми отговори. Нямало проблем, а това е голям проблем. Но и в чужбина е така. Гърция пада, на другия ден смениха треньора. Босна играха на Световно, след това записаха няколко слаби резултата и също смениха треньора. Навсякъде по света е така", коментира Михайлов.

2,75 млн. е издръжката на националния отбор. Условията, предоставени на този отбор, като за нашата държава и възможности, са уникални. Също както на нивото на всички големи нации. Каквото е трябвало да се направи от ръководството е направено.

Играчите щяха да си разделят 2.5 млн. евро, ако се бяха класирали на Европейското. Какъв по-голям стимул да им дам?", завърши Михайлов.