ЦСКА не може да се събуди от кошмара, който го преследва от началото на годината.„Червените" загубиха от Литекс с 0:2 в Ловеч в дербито на кръга. Така мачовете без победа и вкаран гол за „армейците" станаха точно 8, предаде Топспорт.бг.

Числото 8 на „Градския стадион" в Ловеч носи само лоши спомени на ЦСКА. Както е известно, на 29 ноември 1998 г. „оранжевите" победиха софийския си съперник с 8:0. Участие в тогавашния катастрофален мач за „армейците" взима и сегашният старши треньор Галин Иванов.

Срещата започна кошмарно за гостите. Още в 3-ата минута ловчанлии можеха да поведат след като Асприля намери отлично Милчо Ангелов, който от няколко метра стреля над вратата.

До гол се стигна в 19-ата минута, когато Господинов изрита зле една топка и тя стигна до Асприля, Тончи Кукоч не успя да му попречи и нападателят с диагонален изстрел направи 1:0. В 27-ата минута чудото се случи и ЦСКА успя да вкара гол, но той бе отменен.. Стефан Николич засече центрирана топка и излезе очи в очи с Баривиера и вкара, но реферът Станислав Ставров прецени, че има засада. При повторенията обаче останаха сериозни съмнения, че такава не съществува.

В 36-ата минута домакините успяха да удвоят резултата. Защитата на ЦСКА направи фрапантна грешка след като Крачунов не успя да избие пред Асприля, нападателят напредна и очи в очи с Господинов вкара за 2:0. След попадението феновете на „червените" хвърлиха към терена множество факли, които могат да донесат наказание на закъсалия финансово тим.

През втората част, ЦСКА изглеждаше още по-сковано. Играчите на Галин Иванов не показаха каквато и да е идея как да пронижат мрежата на Баривиера. До опасни положения така и не се стигна пред двете врати и така „червените" си тръгнаха с наведени глави към София.

След този мач ЦСКА е на 4-ото място с 46 точки. Литекс пък се изкачи на 3-ата позиция с една точка повече.

В следващия кръг "червените" са гости на Берое.