Кубрат Пулев се чувства напълно готов и уверен в себе си за предстоящия в събота двубой с Владимир Кличко. Българинът е подложен на различни номера от украинеца.

Чувствам се в отлично състояние и готов, с Божията помощ и българите зад мен се надявам, че ще успея в събота", сподели Пулев пред Нова телевизия.

Относно проблемите с ръкавиците и всички номера на съперника, Кобрата каза следното: „Той си играе с негова марка ръкавици, която произвеждат само за него. На федерацията законът е такъв, че всеки може да си играе каквито си иска ръкавици. Той предложи да играем с еднакви ръкавици - тези с неговата марка, но до момента ние не можем да намерим такива ръкавици. До момента не сме получили такива ръкавици, пратихме човек в Щатите, пак не можем да намерим. Опитваме се да ги намерим онлайн - пак не става. Моите ръкавици, с които аз си играя, можете да ги купите във всеки магазин. Какво ще правя в събота? Боксирам се с каквото имам и Господ ще реши.

Това не е просто номер към мен, той тези 4-те колана като монопол ги държи. Не дава допинг контрол, има договор, че може да даде само след мач. 2014-а сме, не сме 1971-ва. Той може така да се напомпа, че за мача да се изчисти и след мача да даде чиста допинг проба. За сметка на това аз давам допинг проба навсякъде. Последният път бях в ресторант. Взема ми кръв и урина", каза още Кубрат Пулев.

Запитан какво иска да каже на всички българи, които ще гледат мача пред малкия екран, Кобрата каза следното: „Да ми дават енергия през екрана, защото ще имам нужда, мачът няма да е никак лесен".