Българският първенец Лудогорец се изправя тази вечер срещу европейския колос Ливърпул в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Разградчани ще се опитат да поставят на колене мърсисайдци, които не са в никак добра форма, пише topsport.bg.

Тимът на Брендън Роджърс все още има шанс за второто място, но същото важи и за Лудогорец.

Големият отсъстващ от състава на гостите е Марио Балотели, който не пристигна с тима в София. Италианецът е контузен, а в негово отсъствие атаката ще води Рики Ламбърт. Още няколко важи футболисти на англичаните са с травми и това ограничава избора на мениджъра Роджърс. Очаква се той да заложи в защита на Глен Джонсън, Мартин Шкъртел, Коло Туре и Алберто Морено. Стивън Джерард и Джордан Хендерсън ще действат като двойка вътрешни халфове, а пред тях ще играят Адам Лалана, Рахим Стърлинг и Филипе Коутиньо.

Георги Дерменджиев ще пусне състава, който започна срещу ЦСКА преди няколко дни. Единствената промяна ще е завръщането сред титулярите на Михаил Александров за сметка на Вирджил Мисиджан. В предни позиции ще се разчита на Юнес Хамза, Даниел Абало ще атакува по левия фалнг, а Марселиньо ще връзва играта на шампионите. В средата на терена ще си партнират Светослав Дяков и Фабио Ешпиньо, а бранителите пред Владислав Стоянов ще са Йордан Минев, Козмин Моци, Георги Терзиев и Жуниор Кайсара.