Михаел Шумахер показва „малки, окуражителни признаци" на подобрение след ски инцидента през декември 2013 година и неговото семейство остава уверено, че той ще „премине през това и ще се събуди".

Това става ясно от съобщение на агента на бившия световен шампион във Формула 1, отбелязва „Дейли Телеграф".

Припомняме, Шумахер си удари главата при ски инцидент на 29 декември в Мерибел, Франция. Той е в кома почти 11 седмици. Лекуван е в болницата във френския град Гренобъл. От няколко седмици лекарите са предприели мерки за бавното му изкарване от медикаментозна кома.

Ние сме и оставаме уверени, че Михаел ще премине през това и ще се събуди", отбелязва се в прочетеното от агента на бившия пилот съобщение, което е от името на семейството.

Понякога има малки, окуражителни признаци, но също знаем, че в този момент трябва да бъдем много търпеливи. Михаел е получавал тежки контузии. Трудно е да се разбере от всички нас как Михаел, който преодоля много опасни ситуации в миналото, пострада толкова тежко в такава банална ситуация", допълни агентът.

От самото начало беше ясно, че това ще бъде дълга и трудна битка за Михаел и ние се борим в нея заедно с екипа от лекари, на които напълно се доверяваме. Продължителността на процеса не е важна част за нас", подчертава агентът, допълвайки, че семейството на 45-годишния Шумахер е безкрайно благодарно за оказваната подкрепа.

Според мнозина експерти колкото по-дълго остане Шумахер в тази ситуация, толкова по-голяма е възможността да не се възстанови напълно и да има трайни увреждания.