Три медала завоюва отборът на България на световното първенство по силов трибой в Маями, Съединени щати, съобщиха от щаба на българския отбор, пише Topsport.bg.

Ицо Мусков спечели бронзовото отличие в категорията до 125 кг. Софиянецът се нареди трети и на световния кръг по мъртва тяга. Съотборникът му Стоян Андреев грабна златото в дисцплината мъртва тяга, в категория до 125 кг.

Мусков направи опит и в дисциплината лег, където се класира на почетното пето място. Българите сами финансират участието си на международните състезания по силов трибой. Близо 800 от най-добрите състезатели по силов трибой от над 30 страни взеха участие на световното първенство в Маями.

WPC World Championships се проведе от 10 до 16 ноември в Box Expo Center на West Palm Beach. Претендентите за световната титла по силов трибой премериха сили едновременно в мъртва тяга, лег и клек. На международното състезание се състояха и три отделни световни кръга съответно в самостоятелните дисциплини: лег, мъртва тяга и клек.

„Дойдох за медал в силовия трибой и постигнах целта си. Битката беше огромна, надскочих собствените си постижения до момента. Руснаците и украинците са много силни, те спечелиха златото и среброто. Реших да се пробвам и на отделните дисциплини. Направих само един опит на мъртва тяга и се класирах трети. А Стоян Андреев в оспорвана борба взе златото, това е голям успех за България. На лег останах пети само с два опита.

Не исках да рискувам непремерено, пазя се от контузии, тъй като ми предстои Европейско първенство през лятото на 2015. Там очакванията ми са за първото и второто място", коментира резултатите си от Световното първенство Ицо Мусков.