Двукратният шампион на планетата Уругвай победи с 1:0 Мексико и спечели група "А" на Мондиала в ЮАР с актив от 7 точки и без да допусне гол във вратата си. "Урусите" спечелиха симпатиите на феновете, като показаха феърплей и играха за победа, въпреки че равният устройваше и двата тима.

Единственият гол в мача отбеляза Луис Суарес в 43-ата минута, а Мексико също се класира за 1/8-финалите с по-добра голова разлика от ЮАР. И двата тима имат по 4 точки, но Мексико е с баланс 3:2 голова разлика, докато тази на ЮАР е 3:5.

Иначе мачът между Уругвай и Мексико бе много оспорван, а и двата тима желаеха победата. През първата част Суарес изпусна сам срещу вратаря, а Дос Сантош нацели гредата след шут от около 30 метра, за да се стигне до 43-ата минута, когато Суарес поправи грешката си и след удар с глава от упор вкара победния гол. Мексико опита да изравни след почивката, но Рамирес изпусна от 2 метра почти на празна врата с глава, а Франко не можа на няколко пъти да обработи топката в чисти позиции.

С наближаване края на мача и двата тима намалиха темпото, защото резултатът им вършеше работа. Така Уругвай спечели групата и чака своя съперник на 1/8-финалите, а Мексико най-вероятно ще срещне Аржентина.