Владислав Стоянов е „Футболист на годината" за 2014 година, съобщи topsport.bg.

Стражът на Лудогорец грабна приза на изискана церемония, която се проведе във Военния клуб в София. Националът на България нямаше особена конкуренция и с усмивка на лице позира със „златната топка" на българския футбол.

Перничанинът заслужи отличието с перфектните си изяви под рамката на лудогорската врата, помагайки за спечелването на всички ценни трофеи на родна земя, както и за блестящото представяне на „зелените" в Шампионската лига. Юношата на Лудогорец имаше двоен повод за радост, след като грабна статуетката и за „най-добър вратар в „А" група".

Вторият най-добър български футболист за 2014 г. е Светослав Дяков. Капитанът на Лудогорец може да се гордее и със спечелването в класацията за „най-добър полузащитник" в българското първенство.

Призовата тройка допълни Димитър Бербатов, който за рекорден 13-ти път успя да попадне сред най най-добрите трима. Макар и на 34 години, Митко остави далеч зад себе си редица от настоящите ни национали и звезди в „А" група. Неговата награда бе приета от мениджъра му Емил Данчев.

Като цяло, вечерта ще бъде запомнена с триумфа на треньор и футболисти от Лудогорец. „Зелените" обраха и индивидуалните призове, печелейки в категориите „най-добър вратар"-Владислав Стоянов, „най-добър бранител" - Козмин Моци, „най-добър полузащитник - Съни Дяков" и „най-добър чужденец" - Козмин Моци. Наставникът на разградчани - Георги Дерменджиев, пък логично бе избран за „треньор на годината".

Статуквото в тазгодишната церемония бе разчупено от футболистите на Левски и Локомотив (Пд)-Божидар Краев и Мартин Камбуров, които триумфираха съответно в категориите „най-прогресиращ млад играч" и „най-добър нападател".