Със сигурност мнозина от нас не са се и замисляли какво биха направили, ако притежаваха милиарди. Най-малкото защото бихме се зарадвали и на някой и друг милион, ако притежавахме.

Доналд Тръмп, класацията на Forbes на 400-те най-богати американци и защо той не е в нея

Кой липсва от класацията на най-богатите американци за 2021 г.

Кой липсва в Клуба на богатите

По данни на Forbes, към 13 октомври нетното богатство на основателя на Amazon - Джеф Безос, възлиза на 191,4 милиарда долара.

Тази космическа сума идва от разнообразните инвестиции на американеца, които прави чрез компаниите си Amazon, Bezos Expeditions и Nash Holdings LLC, семейната фондация Bezos и неговото лично богатство.

Bezos Expeditions например влага сериозни средства в биотехнологични фирми, които търсят лек против рака, в селскостопански, които се борят със световния глад, както и в образователни технологични корпорации, чиято цел е да подготвят бъдещите служители за развиващия се пазар на труда.

Но това е само малка част от броя и вида на инвестициите на милиардера. Джеф Безос е ударил по едно сериозно финансово рамо и на още куп световни компании, между които Airbnb и Uber.

Джеф Безос, делото срещу NASA и обвиненията на космическата агенция към милиардера

Победа за Безос - загуба за човечеството

Не, не може да си прави каквото иска

Останалите фирми, в които милиардерът е открил смисъл да инвестира, са EverFi, Basecamp, MakerBot, NextDoor, Plenty, Grail, Juno Therapeutics, Mark43, Fundbox, Remitly, Domo, Stack Overflow и Mindstrong Health, уточняват още от Go Banking Rates. Ето откъде бихме могли да изкараме някой и друг милион, ако разполагаме с излишни средства.