Кралските особи вече не са това, което са били преди години. Сега ги посрещаме не само според титлата, но и по дрехите. А кралиците, принцесите и херцогините дават уроци по стил на света. Но тези уроци излизат доста скъпички...

Изминалата година бе повратна в живота на Меган Маркъл, защото стана съпруга на принц и вече носи неговия първи наследник. За да се впише в редиците на британския кралски двор, бившата актриса следва стриктно съветите на своята стилистка, но и залага все на скъпи марки дрехи.

Така херцогинята на Съсекс се нарежда на първото място в класацията за дамите от европейските кралски семейства, похарчили най-много пари за тоалети през 2018 г. Кралски модни експерти са направили калкулация на сумите, които никак не са малки.

Снимка 385397

Източник: GettyImages

Меган Маркъл е пръснала цели 508 хиляди долара за дрехи, обувки и аксесоари в желанието си да се затвърди като стилна херцогиня и да поразклати трона на Кейт Мидълтън. Половин милион... май се е престарала.

До този извод стигаме и при сравнението с другите сумите. На второ място в класацията е принцеса Мари Датска, която през 2018 г. на няколко пъти ни изненада с модни избори. Но те са срещу общата сума от близо 113 хиляди долара. 

На трето място е графинята на Есекс Софи, която обича да блести и да бъде забелязвана. Но успява да се вмести в доста по-скромен бюджет - едва 93 хиляди долара за миналата година.

Снимка 391575

Източник: GettyImages

И изненадата идва от четвъртата позиция, на която се нарежда самата Кейт Мидълтън. Херцогинята на Кеймбридж прекара няколко месеца в третото си майчинство, но след това бързо навакса с ангажименти и тоалети, пише Daily Mail.

За дрехи Кейт е похарчила едва 86 хиляди долара през 2018 г., което си е нищожна сума в сравнение с този половин милион на Меган Маркъл. Но пък това сравнение отново ни води до един извод - с тилът не се купува с пари.

Меган Маркъл, стилистката й Джесика Мълроуни и малките им тайни

Майките тайни на стилистката на Меган Маркъл

И тя е фенка на Кейт

Класацията на кралските дами се допълва от норвежката принцеса Мет-Марит (66 хиляди), принцеса Шарлен от Монако (66 хиляди), кралица Максима Нидерландска (61 хиляди), принцеса Беатрис от Йорк (60 хиляди), принцеса Виктория Шведска (47 хиляди), кралица Летисия от Испания (45 хиляди), принцеса Йожени (40 хиляди) и принцеса София от Швеция (33 хиляди).