Както традицията в британския кралски двор повелява, всяко празнично събитие се отбелязва не само с тържествен прием, но и със специална фотосесия. Днес, 14 ноември, принц Чарлз става на 70, а снощи от Двореца разпространиха два портрета по случай юбилея.

Първото, което трябва да отбележим, е, че снимките са правени от фотографа Крис Джаксън в двора на Clarence House - кралска резиденция в Лондон, която Чарлз и Камила обитават от дълги години.

А дни (или пък седмици) преди рождения ден са приели скъпи гости - двамата синове на принца на Уелс, заедно с техните съпруги и тримата им внуци. Хари и Меган и Уилям и Кейт позират с широки усмивки за семеен портрет. Шарлот, Джордж и Луис пък са толкова пораснали.

Снимка 389286

Източник: Twitter / Clarence House

Дали трябва да ни изненадва липсата на кралицата и принц Филип, както и на братята и сестрата на принц Чарлз? По-скоро не, защото те рядко се появяват на семейни портрети, различни от коледните и по други важни случаи. 

Но по-важното е, че синовете и внуците са на лице. И тук идваме до любимия ни момент - визията на кралските особи.

Принцеса Шарлот от малка тръгва по стъпките на майка си Кейт и я виждаме в светлосиня рокля, която е обличала и преди. Самата Мидълтън е с тъмносиня рокля с бели точки и бяла яка, която също не носи за първи път. Е, няма как да не отбележим, че и тоалетът е на марката Alessandra Rich и струва близо 2000 долара. Грехота е да го облече само веднъж.

За първи път от кръщенето му виждаме и най-малкия принц Луис на официални снимки. И няма как да не отбележим, че бебокът много прилича на майка си, когато е била на неговата възраст. 

Камила, избра за фотосесията рокля на Fiona Clare в бежово, съчетана с две брошки със скъпоценни камъни - подарък от принц Чарлз, пише Daily Mail.

Бременната Меган Маркъл пък отново не изневери на любимата си марка Givenchy, като този пък е в елегантна рокля в бяло с тъмни акценти по рамене и тънко коланче, което подчертава едва забележимото й коремче.

Този факт ни кара да си мислим, че кадрите вероятно са правени преди няколко седмици. Слънчевото време също е в подкрепа на тази теза, но подобни подробности не са от особено значение.

Крал Чарлз на 75

Крал Чарлз в 25 факта

Новият английски крал празнува днес

Много по-важно е, че това са първите официални снимки в този състав, а вероятно ще бъдат и единствените. Причината - на следващите ще присъства и така чаканото бебе на Хари и Меган.