Принцесата на Монако Шарлийн се справи с трудно предизвикателство. 42-годишната съпруга на принц Алберт и бивш олимпийски шампион по плуване участва в спортното предизвикателство The Crossing Calvi Monaco Water Bike Challenge и го завърши успешно тази неделя.

То се състоеше в прекосяване на разстоянието от корсиканския град Калви до Монако - около 180 км, на хидровелосипед. Самият "преход" се случва в рамките на около 24 часа, като включва и нощно колоездене.

"Да се ориентираш в морето през нощта не е лесна задача. Човек се чувства малък и незначителен сред цялата водна шир," сподели принцеса Шарлийн в изявление преди самото събитие. То цели събиране на средства за фондацията й The Princess Charlene Foundation, която се занимава с повишаване на осведомеността за рисковете в морето и с уроци по плуване.

Самото предизвикателство беше и своеобразно състезание между Шарлийн и брат й Гарет Уитсток, който беше водачът на другия отбор освен този на принцесата. За радост на принц Албърт, както и двете им деца - престолонаследникът принц Жак и принцеса Габриела, Шарлийн завърши първа.