Олимпийският шампион по плуване от Рио в дисциплината  100 метра свободен стил Кайл Чалмърс няма да може да участва на световното първенство в Будапеща през юли. Австралиецът, който се очаква да е новата плувна супер звезда, ще трябва да се подложи на операция на сърцето.

Казахстан грабна златото на 200 м бруст мъже

Казахстан грабна златото на 200 м бруст мъже

Баландин спечели титлата от крайния коридор

Чалмърс страда от тахикардия и медицинската интервенция е неизбежна. Според неговия треньор Питър Бишъп здравето е на първо място, а през 2018-а предстоят игри на Британската общност, които са много важни за австралийската плувна федерация.

Снимка 295501

Източник: GettyImages

"Решението не беше леко, но здравето на спортиста е на първо място. Най-добре е тази операция да се проведе колкото се може по-скоро, а след това има период на възстановяване. Важното е той да се подготви за Игрите на Британската общност през 2018 година", каза пред медиите Питър Бишъп.

Преди няколко дни медиите в Австралия съобщиха, че Чалмърс се е разделил с любимата си Маделейн Уилсън. През април той спечели първенството на Австралия, което автоматически го вкара в отбора за Будапеща.

Снимка 295503