Днес софтуерният гигант Microsoft и компанията AT&T обявиха, че са се обединили и вторите ще са първите, които ще предложат Microsoft Surface в ежедневна околна среда, уникалното изобретение на Microsoft, което посредством тъч скрийн взаимодейства с мобилни устройства, а и служи за много други работи.

АТ&Т е първата компания, която приема на сериозно идеята на Microsoft.
Очаква се към края на месеца в някой от магазините на компанията в някои големи градове в Америка да могат да се видят първите работещи за обществото версии на Surface.

Какво представлява устройството.
Microsoft Surface е 30-инчов тъч скрийн, поставен в "маса", с който могат да взаимодействат повече от един човек.

Три са основните идеи на устройството.
Първата е, че когато поставите мобилно устройство върху него, Surface го разпознава и може да Ви даде подробна информация за него.
Щом поставите до него още едни, можете веднага да получите сравнителна диаграма между двете.

Второто е, че "масата" може да се ползва като пътеводител, защото всеки ще може да разглежда карти на градове, улици, да определя зона на покритие, да приближава и отдалечава картата.

Третото, което се очаква да навлезе малко по-късно е възможността посредством тъч скрийна да оперираме с паметта на мобилното устройство.
Това значи, че е нужно само да го поставим и ще можем да разглеждаме снимките от него на цял екран, да си качваме мелодии и други картинки.

До края на годината се очаква информационното устройство да се появи в над 2000 магазина из САЩ, а вероятно през 2009 да се прехвърли и отвъд океана.

Източник: HiComm.bg