СониПо време на изложението Home Techno 2002 заедно с другите премиери на Sony, в България беше демонстриран и първият представител на новото семейство DVD-плейъри, предназначени за младите европейци - DVP-PQ1, наричан още “Пико” (Picot).

В момента Picot се предлага в специализираните магазини в комплект с хитовото заглавие на Sony Pictures – “Спайдър Мен” на DVD-носител, придружено от вложка с филмовия герой. Цената на плейъра е приблизително 429 лева, а специалното предложение е валидно до изчерпване на наличните количества.

Компактен и лек, Picot е продукт за хора, които искат да притежават последните технологични решения, но със свой собствен стил. Всеки нов притежател на Picot може да персонализира своя уникален плейър като постави под прозрачния капак един от готовите варианти на вложки или да създаде собствена. Освен това Picot е изключително лесен за употреба – технологията “включи и играй” (plug & play), му позволява да бъде бързо и лесно включен към всеки телевизор.

Picot е въоръжен с последните технологични новости. Той чете и възпроизвежда DVD-Video, DVD+RW, Video CD, DVD-R/RW, CD, CD-R/RW и MP3. Продуктът е снабден с новата технология на Sony за прецизен контрол на движението (Precision Drive 2) – високооборотен мотор и динамичен механизъм за компенсиране на вибрациите. Precision Drive 2 осигурява бързо и точно разчитане на информацията върху диска в Picot и дори компенсира надраскванията или други дефекти на диска, които при останалите DVD-плейъри се отразяват на качеството на възпроизвеждания звук и картина.

Picot е снабден със звуков дигитален конвертор (Digital Audio Converter), който е 24-битов с честота 192 килохерца и осигурява високото качество на изходящият сигнал на звука, който да партнира на перфектното изображение.

Вградената многоканална системата за обемен звук (TV Vitrual Surround) оптимизира качеството на възпроизвеждания звук на всеки телевизор като създава обемен ефект дори и тон-колоните на телевизора да не са многоканални.