Ozone Gamefest - ежегодният български гейм фестивал, ще се проведе на 12 ноември 2008 г. в клуб „Амор" в София.

Целта на фестивала е да събере всички любители на дигиталните развлечения под един покрив.
Водеща в програмата ще бъде премиерата на най-очакваната игра за 2008 година - World of Warcraft: Wrath of The Litch King, чиито първи копия ще бъдат раздадени в първите часове на 13 ноември.

В рамките на фестивала, за първи път в България ще се проведе отворен турнир по WoW, като след преглеждане на молбите за участие, най-достойните осем отбора ще бъдат поканени в турнира.

Турнир от подобен род е провеждан досега само веднъж в Европа - през месец август 2008 г. по време на Games Convention в Лайпциг, Германия.

На участващите отбори ще бъдат предоставени 70-то ниво герои, в специалния турнирен сървър на Electronic Sports League.
Всеки участник ще може да избере класа герой, който пожелае и да разпредели уменията по свой избор.

Предметите, които ще бъдат достъпни за всички, са: Season2/SSC/TK/Kara/Heroics, като всички енчантмънти и камъни ще са на разположение.
В рамките на турнира участниците ще имат възможността да премерят сили и с най-добрия български World of Warcraft отбор - спортен клуб "Инер Файър".

Отборът се състои от двама от най-добрите български играчи и един руснак, в конфигурация от герои Rogue (Desis), Mage (Coold) и Priest (Phenomenon), която е една от най-популярните 3vs3 комбинации в момента.

Най-познатото име в отбора е Coold - най-титулуваният български играч в момента, спечелил няколко големи турнира (включително и Cyclone).

Другият българин в отбора е сливенският rogue Desis, който успя да се класира и постигна четвърто място на континенталните квалификации за Blizzcon 2008, провели се в Мадрид.
В момента те играят в най-престижната лига - ESL Extreme Masters, с награден фонд от 750 000 долара.

Ozone Gamefest ще стартира в 18.00 ч. с Counter-strike мач от националния шампионат - EPS между отборите на iNNERFiRE и ATR.
Заедно с турнира по WoW ще има демонстрации на настолната игра World of Warcraft, както и демонстрационен мач по Magic The Gathering.

За любителите на конзолите ще бъде изградена специална "chill out" зона, където всички желаещи ще могат да играят на Xbox 360 и PS 3.

Всички любители на дигиталните развлечения ще имат възможност да посетят фестивала, без да е необходимо да заплащат вход или да закупуват билети.

В допълнение, цялото събитие ще се излъчва на живо по онлайн телевизия, където желаещите ще могат да гледа предаването напълно безплатно.
Точен линк към предаването ще бъде публикуван в ozone.bg и esl.eu/bg на 10 ноември 2008 г.