От BMW показаха последната версия на своята лимузина BMW Серия 7. Става въпрос за фейслифт вариант, а не за изцяло ново поколение на модела, но въпреки това от снимките ставаме свидетели на доста смела промяна. Както винаги, най-голямо впечатление правят двата "бъбрека" отпред, които са пораснали още повече на размери, а освен тях забелязваме цялостно обновена стилистика, както и някои важни технически нововъведения.

Отстрани на уголемените с 40% радиаторни решетки са разположени два чисто нови фара, които са стандартно оборудвани с адаптивни LED осветителни тела. Срещу доплащане пък клиентите ще могат да поръчат лазерно осветление. Предният капак също е получил нова форма, а калниците са осезаемо по-"напомпани".

Снимка 400901

Източник: BMW

Отзад акцентът пада върху тънката осветена лента, която свързва двата стопа. Според BMW същата е вече с 1.4 инча (3.5 сантиметра) по-тънка отпреди, с което дизайнерите са се опитали да постигнат по-голяма лекота и елегантност на задната част.

Снимка 400897

Източник: BMW

Когато надникнем в интериора, веднага се забелязва новото дигитално инструментално табло, което е взето директно от 8-а серия и X5. Баварският производител обещава и нови кожени тапицерии, нови нива на оборудване, както и подобрена акустика в кабината. Стандартното оборудване вече включва безжично зареждане за мобилно устройство, разположено пред поставките за чаши между двете предни седалки.

Снимка 400899

Източник: BMW

Върховата версия BMW M760 ще продължи да използва гигантския V12 бензинов двигател, разполагащ с мощност от 600 к.с. и 850 Нм, но с новия фейслифт BMW пускат на пазара обновена версия на популярния си 4.4-литров V8 двигател. Той вече разполага с 523 к.с., което е с 80 "коня" повече от своя предшественик. На борда на версията 750i xDrive този двигател може да ускори купето до 100 км/ч за 3.9 секунди.

Снимка 400898

Източник: BMW

Новата лимузина ще се предлага и във версия plug-in hybrid, която ще използва специално адаптиран 6-цилиндров бензинов двигател с мощност 280 к.с. и електромотор с мощност 113 к.с. Задвижващата система ще разполага с нова литиево-йонна батерия, в която ще се съхранява електроенергията, като от BMW все още не уточняват колко ще бъде максималният пробег при движение само на ток. Комбинираната мощност на колата ще достига 389 к.с., което ще е достатъчно за ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.9 секунди.

Снимка 400900

Източник: BMW

Първите автомобили от фейслифта на BMW Серия 7 ще се появят в дилърската мрежа през април, а засега цените все още не са обявени.