Швейцарката от словашки произход Мартина Хингис спечели стотна титла в кариерата си! Победите ѝ са индивидуални, в дамските и смесените двойки.

На финала на на турнира в Мадрид тя, заедно с партньорката си Юн-Ян Чан от Тайван победиха Андреа Хлавачкова (Словакия) и Тимеа Бабош (Унгария) с 6:4, 6:3.

Хингис и Мирза №1 на двойки и в Австралия!

Хингис и Мирза №1 на двойки и в Австралия!

Двете с трети пореден трофей от Големия шлем

Родената в Кошице, Чехословакия през 1980-а година Мартина Хингисова Молитор беше сред най-добрите тенисистки в света. През 1987-а година тя и майка ѝ бягат в Швейцария и там придобиват гражданство.

Само на 18 години, през 1998-а, Мартина направи Голям шлем на двойки. До 2002-а Хингис спечели четири пъти най-големите турнири на сингъл и игра още седем пъти на финал.

Мартина Хингис на Ролан Гарос 1998

Източник: GettyImages

Мартина Хингис на Ролан Гарос 1998

След 2003-а година започнаха оттеглянията ѝ от корта и проблемите с допинга. Преди четири години Мартина се завърна и започна да играе постоянно в турнирите на двойки. През 2015-а година формира комерсиалния дует с индийката Саня Мирза наречен Сантина. Двете станаха №1, но после се скараха и разделиха.

36-годишната Мартина продължи участията си с други партньорки и винаги е сред фаворитките за спечелване на турнирите, в които участва. Тя е викана и в състава на Швейцария за Фед къп.