Елена Веснина се класира за полуфиналите на BNP Paribas Open в Индиън Уелс след изключително драматична победа над Винъс Уилямс. Рускинята се наложи с 6:2, 4:6, 6:3 в зрелищен мач продължил 2 часа и 10 минути. Срещата предложи най-доброто от тениса и беше съпътствана с множество обрати.

Първият сет беше за Веснина. Тя проби още първото подаване на съперничката си, поведе с 3:0 и с лекота затвори частта в своя полза.

През втория сет Винъс подобри значително играта си и най-вече сервиса си и ударите от дъното на корта. Тя успя да пробие първа съперничката си за 3:2 и въпреки че опусна веднага рибрейк, стоеше по-стабилно на корта. Американката направи решаващ пробив за 5:4 и след това на свой сервис без проблеми затвори сета.

Истинската драма предстоеше в третия сет. Винъс започна много силно и направи пробив. Веснина отговори със спечелването на 5 от следващите 6 гейма. Тя беше пред спечелването и на шести, но на сервис на Уилямс пропусна три мачбола. В следващия гейм американката можеше да върне пробива, но пропусна цели 6 възможности. Веснина не се огъна и в крайна сметка изтръгна победата.

Кристина Младенович надви Каролине Вожнячки и се класира за полуфинал в Индиън Уелс

Кристина Младенович надви Каролине Вожнячки и се класира за полуфинал в Индиън Уелс

Французойката е вече в първата двайсетица на световната ранглиста

Световната №15 ще се изправи на полуфинал срещу Кристина Младенович, която по-рано отстрани Каролине Возняцки.