Още първият мач на турнира по тенис в Ротердам от сериите АТП 500 поднесе изненада. В него преминалият през квалификациите Пиер-Юг Ербер отстрани Фелисиано Лопес след два тайбрека - 7:6(5), 7:6(5).

Нито един от двамата тенисисти не успя да пробие подаването на противника си. В първия сет Лопес стигна до единствения брейкбол в петия гейм, но Ербер успя да се защити. В тайбрека единствен минипробив в полза на Ербер за 2:0 се оказа достатъчен за успеха със 7:5.

Във втората част отново Ербер пръв трябваше да спасява две точки за пробив на съперника преди на свой ред да стигне до единствения си в мача брейкбол в осмия гейм. В крайна сметка отново се стигна до тайбрек, в който квалификантът успя да реализира първия си мачбол след грешка на мрежата на Лопес.

Григор Димитров отново срещу Истомин при евентуална победа над Зверев

Григор Димитров отново срещу Истомин при евентуална победа над Зверев

Узбекистанецът спечели първата си среща в два сета

Във втория кръг Ербер, който е №109 в света, ще се изправи срещу друг квалификант в лицето на Евгени Донской, който също поднесе изненада. Руснакът победи в два сета Марсел Гранойерс с 6:4, 6:4.

Поставеният под № 4 Томаш Бердих се справи в два сета срещу румънеца Мариус Копил в първия кръг.

Бердих наложи много трудно волята си в първия сет и победи със 7:6, като в тайбрека успя да спечели на 3. Втората част също беше интересна, но в крайна сметка чехът затвори мача с 6:4.

Така във втория кръг Бердих ще се изправи срещу победителя от двубоя между Троицки и Гаске.