Григор Димитров ще изиграе довечера първия си двубой на двойки с швейцареца Стан Вавринка в Индиън Уелс. Техни съперници са роденият в САЩ филипинец Трит Хуей и белоруският ветеран Макс Мирни. Коефициентите на булмейкърите за 1.65-2.20 в полза на Хуей и Мирни.

Григор Димитров комбина със Стан Вавринка в Индиън Уелс!

Григор Димитров комбина със Стан Вавринка в Индиън Уелс!

Двамата започват срещу Макс Мирни и Трий Хуей

Срещата е трета поред на корт №3. Мачовете ще започнат от 21:00 часа. Първи на същия корт ще играят руснаците Даниил Медведев и Михаил Южни, които ще определят съперника на Григор във втория кръг. След тях се срещнат Кайл Едмънд (Великобритания) и Гащао Елиаш (Португалия). Победителят от двубоя ще бъде съперник на Новак Джокович в неделя вечер.

Стан Вавринка и Ива Майоли

Източник: GettyImages

Стан Вавринка и Ива Майоли

Един мач на този турнир е с дължина между един час и два часа и половина, което означава, че срещата на Григор със сигурност ще започне след полунощ и не по-късно от 2:30 часа.

Тази вечер ще се изиграят срещите от първия кръг на долната схема при мъжете и от втория кръг от горната част на схемата при дамите.

Снимка 282639

Източник: GettyImages

В дамския турнир първи двубои ще играят най-силните. Каролина Плишкова, която зае мястото на водачката в схемата Серина Уилямс ще играе на корт №1 с олимпийската шампионка Моника Пуиг от Пуерто Рико. Мачът ще започне не по-рано от 5 часа рано сутринта.

Организаторите са насрочили като последни на първите два корта мачовете на двойки на Анди Мъри, Новак Джокович и Рафаел Надал. Не по-рано от 4 часа на корт №2 Анди Мъри в партньорство с друг британец Даниел Еванс ще играят с едни от фаворитите за спечелване на турнира - испанците Марк и Фелисиано Лопес.

След тях на същия корт сърбите Новак Джокович и Виктор Троицки ще имат за съперници Рохан Бопана (Индия) и Пабло Куевас (Уругвай). Троицки вече отпадна в турнира по единично от Александр Долгополов (Украйна) 1-6, 4-6 и ще може да се съсредоточи само за мачовете при тандемите.

На корт №1 Рафаел Надал и Бърнард Томич ще играят срещу Пабло Кареньо Буста (Испания) и Жоао Соуза (Португалия).

Първият мач в основния турнир на Григор Димитров ще бъде най-рано в неделя от 21:00 часа. Това при условие, че бъде насрочен като първи за сесията. Най-вероятно българина ще дебютира след полунощ в понеделник. 

Снимка 282640

Източник: GettyImages